Neden Arsa Yatırımı?

öneri yorum tanjuhan

“Arsaya yatırım revaçta”

Türkiye genelinde son dönemde arsaya yapılan yatırımların oldukça tercih ediliyor.

Döviz kurundaki yükselişle fiyatları oldukça makul seviyelerde duran arsalar, en güvenli yatırım aracı olarak ön plana çıkmaya başladı.

Reel fiyatlandırmalarla, arsanın bu dönemde ekonominin en çok kazandıran güvenli limanı.

Dövizdeki ani sıçrayışla oluşan spekülasyon fiyatlamalara güvenip paralarını dövize çeviren yatırımcıların, bu güvensiz kur ortamından ziyade, en eski ve en çok kazandıran arsa yatırımlarına yönelmeleri tavsiye ediyorum.

Kârlı bir yatırım aracı…”

Uzmanların dahi dövizin geleceği konusunda yorum yapamadığı ve ani iniş ve çıkışların yaşandığı bu dönemde, döviz ne uzun ne de kısa vadede kârlı bir yatırım aracı olarak görünmüyor.

Arsa yatırımcı profilinin, analiz yeteneğinin güçlü olduğunu biliniyor. Doların en çok değer kazandığı bu günler üzerinden bir değerlendirme yapmak gerekirse, çok eskiye gitmeden 2010 yılını düşünebiliriz. 2010’da dolar 1.5 TL iken, şu an 8 yılda 6.10 TL civarına yükselerek uzun vadeli yatırımcısına 6 kat kazandırmış. 

 


TANJU HAN

Lütfen BENİ takip etmeye devam edin…

Yazar: Tanju HAN

1967 Marmaris, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Garanti Bankası Teftiş, Bank Ekspres Teftiş, Tekfenbank Bireysel Krediler, RE/MAX Gayrimenkul Çeşme İzmir, Keller Wiliams Gayrimenkul Karşıyaka İzmir, Turyap Mavişehir Temsilciliği Profesyonel Gayrimenkul Danışmanı...

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.